Sweden Rock lockar entusiaster från industri- och byggbranschen

Den 8-11 juni arrangeras Skandinaviens största rockfestival – Sweden Rock. Här bjuds besökarna inte bara på rock, hårdrock och metal, utan även på upplevelser hos festivalens samarbetspartners. Festivalen har snabbt blivit ett populärt event att synas på för företag inom bland annat industri- bygg och försäljning.

5 scener, över 80 band och närmare 130 000 dagsbesök under festivalens fyra dagar, gör festivalen i Sölvesborg till ett av landets mest populära musikfester. ”Det här är en mötesplats utöver det vanliga, där partners till festivalen får chans att träffa en målgrupp som till stora delar består av män i 30- till 50-årsåldern, som jobbar inom industri, bygg eller försäljning. Det är också något som återspeglar sig bland partnerföretagen, där många återfinns inom just dessa branscher”, säger Daniel Svenberg på More SPACE.
Sweden Rock har ett unikt koncept där man vill att samarbetspartners ska bidra till att förhöja själva festivalupplevelsen.  Att det är många hantverkare på festivalen, återspeglas i partnerområdet där besökarna t ex kan tävla om vem som är snabbast på att skruva i en skruv, vem som är en stjärna på att skjuta lasergevär eller testa sin styrka genom att göra chins hängandes i ett vattenpass.


Associationsmarknadsföringen är viktig
Försäljningen av merchandise är en viktig del av festivalen. Men det är inte bara Sweden Rock som säljer sina egna produkter här. Många samarbetspartners har även möjligheten att ta fram en limited edition av t.ex. en Sweden Rockbil, en brandad vinkyl eller arbetskläder märkta med Sweden Rock. ”Associationsrättigheten är viktig för våra samarbetspartners då det är många som ser värdet i att deras varumärke förknippas med alla de positiva värden som vår festival står för”, säger partneransvarig Hannes Emeus

Festivalen har funnits i 30 år och många partners, såväl som besökare, återkommer år efter år. I år samarbetar man med ett 40-tal partnerföretag. Eventet får högt betyg från besökarna – 4,4 på en 5-gradig skala – och präglas av god stämning, gemenskap och glädje.

Men Sweden Rock är inte bara musik. Här finns även ett starkt hållbarhetstänk. ”Vi använder oss av hållbar energi och våra produkter samt merchandise är hållbart framtagna. Dessutom använder vi komposterbart engångsmaterial och vi handsorterar och återvinner alla sopor”, säger Hannes Emeus.

I anslutning till eventet finns även ett kollo där tjejer mellan 14-17 år får lära sig om musiken och branschen och komma bakom kulisserna på en av Sveriges största musikfestivaler. Ett koncept som festivalen tagit fram för att ge en plattform för unga tjejer att komma in i en historiskt sett mansdominerad genre.

Sweden Rock i siffror:

  • 89 band på 5 scener
  • ca 130 000 dagsbesök från 50 länder
  • 400 journalister
  • 9 000 ackrediterade deltagare
  • 3 800 personal
  • 200+ bartenders
  • 175 000 liter öl
  • Omsätter ca 170 miljoner