Pressrelease från More SPACE 2022-06-27                                         

More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport

More SPACE har skrivit avtal på minst tre års samarbete med  SVT Sport. Det är ett exklusivt uppdrag att sälja programsponsring till SVTs stora sportevenemang till och med december 2025. Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics.

  • Vi har sedan 2006 samarbetat med SVT Sport. Att vi nu får fortsatt förtroende i ytterligare minst tre år, känns förstås som ett erkännande på att vi gör ett bra jobb. SVT står för trovärdighet och kvalitet. Något som vi på More SPACE gärna skriver under på. Dessutom har sportsändningarna på SVT en unikt hög räckvidd via starka tittarsiffror på sina evenemang. Den miljön är en fantastisk arena att synas på för många företag, säger Lars Odbjer, VD på More SPACE.

Ytterligare 4 rättighetsinnehavare
Efter pandemin har företagens satsningar på sponsringen återigen tagit fart. Men idag ställer företagen delvis andra krav på sitt sponsorskap. Nu vill man inte bara synas med sin logga på ett event, utan tydligt förknippas med de värden rättighetsinnehavaren som man valt att sponsra, står för. Det kan handla om att göra gemensamma CSR-aktiviteter, synas på rättighetens sociala medier eller ha gemensamma interna kick-offer.

  • De Rättighetsinnehavare som vill ligga i framkant behöver öka sina resurser för att kunna möta företagens nya krav. Där kommer vi, som en brygga mellan företagen och rättighetsinnehavarna, in och som en följd av detta har vi breddat vårt erbjudande med fler rättigheter och fler sätt att erbjuda sponsring på.

Bara under det senaste halvåret har More SPACE tecknat avtal med ytterligare fyra rättighetsinnehavare för att kunna erbjuda kunderna ett ännu bredare utbud av samarbeten.

  • Utöver SVT Sport har vi tecknat avtal med – Svenska orienteringsförbundet, Svenska Basketbollförbundet och Ski Classic. Dessutom, på uppdrag av Svenska Ishockeyförbundet, skall vi leda försäljningsarbetet kring Junior-VM i Göteborg 2023/2024. Ett förtroende som vi tar oss an med stor entusiasm. JVM i hockey är ett av de hetaste evenemangen som finns och att det nu kommer till Sverige och Göteborg känns som en strålande möjlighet för de som vill ta den.

Idag är More SPACE ett av de främsta bolagen som erbjuder sponsring i Sverige. Målet är att bli nummer ett på marknaden för såväl rättighetsinnehavare som kunder när det kommer till att leverera resultat.

Lars Odbjer, VD More SPACE
Mobil: 0733-20 99 00
Mail: lars.odbjer@morespace.se