Pressrelease från More SPACE 2022-10-17

More SPACE får ansvar för sponsringen av junior-VM i ishockey

More SPACE har fått förtroendet att sköta sponsorförsäljningen när Göteborg står värd för 2024 IIHF World Junior Championship. Till en början var tanken att 2021/2022 års upplaga av turneringen skulle äga rum i Sverige men efter att covid-19 framtvingat en rockad, spelades årets upplaga i Kanada, medan Göteborg och Sverige arrangerar mästerskapet 2023/2024. JVM spelas på Scandinavium och Frölundaborg mellan 26 december 2023 och 5 januari 2024.

  • Vi är hedrade och väldigt glada över att en så tung rättighetsinnehavare som Svenska Ishockeyförbundet gjort bedömningen att vi är rätt aktör för uppdraget. JVM är en häftig turnering och vi kommer göra allt i vår makt för att leverera det som förväntas och lite till, säger Lars Odbjer, VD på More SPACE.

Från arrangörshåll ser man störa fördelar med att mästerskapet kommer att spelas i just Göteborg, något som anses positivt för såväl turneringen som de företag som väljer att kliva in som sponsorer:

  • Det är en fördel för svensk hockey att JVM spelas i Göteborg, där det finns en lång och framgångsrik historia i att arrangera stora mästerskap. Här är företag vana att ta chansen att visa upp sin växande region för världen. Dessutom kommer den starka hockeytraditionen garantera en fest för både publik och sponsorer, säger Mikael Haglund, generalsekreterare för JVM 2024.

Sponsring ­– mer än att synas
De företag som väljer att sponsra ett event motsvarande JVM får mycket mer än sin logga synliggjord. Ett partnerskap av denna typ innebär en positiv association med i sammanhanget relevanta värden så som ungdomsidrott, laganda och fysisk aktivitet. Det ger dessutom fantastiska möjligheter till aktivering tillsammans med såväl kunder som personal. När ett välfungerande partnerskap sätts samman är företagets insikter om sina egna värden – inte minst kopplat till hållbarhet ­– och målgruppens konsumtionsbeteenden centrala delar:

  • Med en stor portion ödmjukhet vill jag ändå slå fast att vi kan detta med partnerskap inom sponsring. Vi har genom åren legat bakom ett stort antal lyckosamma matchningar mellan företag och rättighet. Nu ser vi fram emot att bidra till fler långsiktiga, hållbara och lönsamma relationer, avslutar Lars Odbjer.

Idag är More SPACE ett av de främsta bolagen inom sponsring i Sverige. Målet är att bli nummer ett på marknaden för såväl rättighetsinnehavare som kunder när det kommer till att leverera resultat.

För ytterligare information:
Lars Odbjer, VD More SPACE
Mobil: 0733-20 99 00
Mail: lars.odbjer@morespace.se

Om More SPACE
More SPACE hjälper företag, organisationer och rättighetsinnehavare att öka sina intäkter via lönsamma partnerskap inom sport, media och event. Företaget startades 2006 i Göteborg och arbetar med nationella kunder och uppdragsgivare. Exempel på rättighetsinnehavare man jobbar med är Svenska Ishockeyförbundet, Ski Classics, Svenska Bilsportförbundet och SVT SPORT.
Läs mer på www.morespace.se